Bilanțul IPJ Suceava al primei săptămâni din septembrie: aproape 500 de intervenții, 251 de infracțiuni constatate și peste 1300 de sancțiuni aplicate

IPJ Suceava anunță că săptămâna trecută nu au fost înregistrate acte grave de tulburare a ordinii și liniștii publice și nici evenimente cu impact  negativ asupra siguranței cetățenilor din județul Suceava.

Cu toate acestea, în perioada 02-08.09.2019, polițiștii au asigurat intervenția la 489 de evenimente, 376 dintre acestea fiind semnalate prin SNUAU 112.

Totodată, au fost constatate 251 de infracțiuni, dintre care 33 la regimul siguranței rutiere, trei fapte de natură economică și 215 de infracțiuni de altă natură.

De asemenea, sursa precizează că în această perioadă, au acţionat zilnic zece autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice.

Astfel, poliţiştii au reținut 109 permise de conducere (11 pentru alcool, 53 pentru viteză excesivă și 45 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri) şi au retras  55 de certificate de înmatriculare.

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unoraccidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, în special în cadrul „turismului de weekend şi turismului sezonier”, nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic.

Au fost aplicate 1322 de sancțiuni contravenționale. Cele mai multe (1.120) au fost aplicate la regimul rutier, 147  pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar  55  pentru fapte de altă natură. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de 632.409 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 242.319 lei.

Urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren a polițiștilor, au fost depistate șase persoane urmărite la nivel naţional și au fost dispuse măsuri preventive față de șase persoane.