Amenzi în valoare de 60.000 lei au fost aplicate în cadrul unei acțiuni de combatere a delictelor silvice în Suceava


Intră acum și în grupul de

Săptămâna trecută, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și cei din cadrul subunităților teritoriale de poliție, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava și ai Direcției Silvice Suceava au organizat acțiuni punctuale pe raza județului, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase.

Astfel, potrivit IPJ Suceava, au fost efectuate 38 de controale, fiind constatate patru infracțiuni.

Prin urmare, au fost aplicate 75 de  sancțiuni contravenționale, în valoare de 59.991 lei.

De asemenea, polițiștii au confiscat în vederea stabilirii provenienței 120,06 mc material lemnos, în valoare de 54.825 lei.

Spre exemplu, un bărbat de 56 de ani din comuna Baia a fost amendat după ce a fost prins transportând ilegal material lemnos.

Autoutilitara condusă de acesta a fost oprită pentru control pe DN 2, în data de 3 septembrie.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 2,29 mc lemn de foc de esență fag.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos în valoare de 366 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.

Totodată, pentru faptul că, polița de asigurare RCA a autoutilitarei era expirată, bărbatul de 56 de ani a fost sancționat contravențional de polițiști cu amendă în cuantum de 1000 lei și i s-au ridicat plăcuțele cu numărul de înmatriculare a vehiculului.


Intră acum și în grupul de