Un copil și un bărbat au fost răniți după ce s-au răsturnat cu tractorul pe Giumalău


Intră acum și în grupul de

Un copil de 9 ani și un bărbat de 49 de ani au fost răniți, sâmbătă, după ce s-au răsturnat cu tractorul cu care urcaseră pe muntele Giumalău pentru a culege fructe de pădure.

Astfel, un bărbat de 49 de ani, un tânăr de 25 de ani și doi copii de 9 ani din  Dorna Arini, au mers, sâmbătă dimineața, cu un tractor pe muntele Giumalău, pentru a culege fructe de pădure.

Tânărul a manevrat tractorul în apropierea stânei de animale Giumalău pe un drum de pământ necatalogat, circa 500 m, iar după ce a trecut de Cabana Giumalău, fiind pe o pantă cu înclinaţie mare, a scăpat utilajul de sub control, care s-a răsturnat pe partea laterală dreapta.

Doi dintre ocupanţii tractorului, respectiv un copil de nouă ani și bărbatul de 49 de ani au suferit răni şi au fost transportaţi la Spitalul Municipal Vatra Dornei de un echipaj SMURD şi un echipaj al Ambulanţei.

Copilul a fost diagnosticat cu „plagă contuză gigantă genunchi şi gambă dreaptă”, iar bărbatul cu „plagă contuză occipitală stângă”.

Din verificările efectuate s-a stabilit că în cauză nu este vorba de un accident de circulație, locul faptei fiind pe un teren montan, situat în Masivul muntos Giumalău-Rarău.

În acest caz s-a deschis un dosar penal pentru „vătămare corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de