Un bărbat din Burla și-a reclamat nora la Poliție că e băută la volan

Un bărbat din Burla și-a reclamat, sâmbătă seara, în jurul orei 23:19, prin 112 nora de 20 de ani din aceeași localitate că se află la volanul unui autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

Polițiștii deplasați operativ la fața locului au identificat în fața unui imobil pe bărbatul apelant, un localnic și pe femeia de 20 de ani, iar autoturismul oprit pe drumul comunal neclasificat din fața locuinței.

 Cu ocazia cercetărilor, bărbatul a declarat în scris faptul că, sâmbătă, în jurul orei 23.00  în timp ce se afla la domiciliu, a auzit claxonul unui vehicul în faţa locuinţei sale, motiv pentru care, a ieşit în stradă și a observat faptul că, la volanul autoturismului se afla nora sa, aceasta fiind singură în mașină, iar pe fondul unui conflict spontan, a apelat 112 şi a sesizat poliția.

Și localnicul prezent la fața locului a precizat și el faptul că, în jurul orei 23.00 a observat-o pe  femeia de 20 de ani în timp ce conducea autoturismul dinspre municipiul Rădăuţi spre domiciliul socrului ei.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătoarea auto a fost testată de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.(N.B.)