Amenzi în valoare de peste 260.000 lei au fost aplicate de polițiștii suceveni weekendul trecut


Intră acum și în grupul de

Serviciul Rutier împreună cu formațiunile rutiere din cadrul IPJ Suceava au organizat weekendul trecut două acțiuni menite să combată conducerea sub influența alcoolului și pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul vitezei excesive. În total, polițiștii au aplicat 517 sancțiuni în valoare de 267.139 lei și au lăsat fără permise 45 de șoferi.

Astfel, în zilele de sâmbătă și duminică, respectiv 14 și 15 septembrie, polițiștii au desfășurat acțiuni pentru combaterea conducerii a autovehiculelor de către persoanele aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Cu această ocazie, 398 de conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest. Prin urmare, au fost constatate 11 infracțiuni, opt fiind conduceri sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, au fost aplicare 94 de sancțiuni în valoare de 40.545 lei.

Totodată, polițiștii au reținut 14 permise de conducere, jumătate fiind pentru condusul în stare de ebrietate. De asemenea, au fost reținute șapte certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe înmatriculare.

O altă acțiune, desfășurată în perioada 13 – 15 septembrie a avut drept scop prevenirea accidentelor produse pe fondul vitezei excesive.

Astfel, polițiștii suceveni au aplicat 423 de sancțiuni (286 fiind pentru nerespectarea regimului de viteză) în valoare de 226.594 lei.

De asemenea, au fost reținute 31 permise de conducere, din care 20 pentru viteză.


Intră acum și în grupul de