Interimatul la șefia DSP a luat sfârșit pentru Alexandru Lăzăreanu, după ce a luat concursul pe post

Alexandru Lăzăreanu a fost confirmat pe funcția de director coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, pe care o deținea din data de 15 martie cu titlul interimar, fiind declarat admis la examenul organizat miercuri, la sediul Institutului de Sănătate Publică din Bucureşti, în cadrul căruia şi-a prezentat proiectul de management.

Admiși au fost declarați și alți candidați pentru trei posturi de conducere din cadrul DSP Suceava. Astfel, Marinela Grădinaru a concurat pentru postul de director coordonator adjunct pentru sănătate publică şi programe, dr. Ludovic Abiţei, a dat concurs pentru postul de director coordonator adjunct pentru control în sănătate publică şi Firuţa Bosancu a susţinut examenul pentru a-şi păstra funcţia de director coordonator adjunct financiar-contabil. Pe postul de director coordonator adjunct asistenţă medicală nu s-a înscris nici un candidat.

Reamintim că pe data de 23 aprilie, la Direcţia de Sănătate Publică Suceava a ajuns adresa trimisă de pe data de 15 aprilie 2009, prin care dr. Alexandru Lăzăreanu era eliberat din funcţia de director executiv adjunct medical, încă de pe data de 15 martie, şi „încadrat în funcţia publică de execuţie de consilier clasa 1, grad superior, treapta 1 de salarizare în cadrul DSP Suceava”.

Potrivit adresei Ministerului Sănătăţii (MS), tot începând din luna martie, din data de 15 martie, dr. Alexandru Lăzăreanu prelua ”atribuţiunile şi responsabilităţile funcţiei de director executiv al DSP Suceava până la încadrarea postului”.
Data de 15 martie este ziua în care a fost aprobată organigrama instituţiei, însă aceste schimbări nu erau aduse la cunoştinţa DSP Suceava la acea vreme.

Alexandru Lăzăreanu ocupa atât postul de director adjunct, funcţie obţinută prin concurs, dar şi de director executiv interimar, după ce şefia instituţiei a rămas neocupată. În aceste condiţii, dr. Lăzăreanu nu mai era director adjunct, dar ocupa în continuare funcția de director executiv, fără indemnizaţia de conducere ce este de 40 la sută.

Adresa primită de la Ministerul Sănătăţii preciza că salariul de bază al lui Alexandru Lăzăreanu este de 1.920 lei şi un spor de vechime de 25 %. Directorul DSP Suceava spunea că salariul lui ca şef este mai mic cu vreo 3 milioane de lei vechi faţă de salariul său de bază pe care îl avea ca medic. „Acum am un venit mai mic şi decât al asistentelor de la laboratorul DSP. Se spunea că nu este posibil ca cei cu studii medii să aibă salarii mai mari ca şeful. Uite că la noi se poate”, a spus atunci zâmbind dr. Lăzăreanu.