Polițiștii de frontieră suceveni au depistat 15.000 de pachete cu țigări de contrabandă. Un grup de contrabandiști a reușit din nou să fugă în Ucraina în ciuda focurilor de avertisment trase de polițiști


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Vicşani feroviar și în zona frontierei de stat din Brodina 15.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 150.000 lei, ce urmau a fi introduse ilegal în ţară.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar şef Ilie Poroch Serițan, ambele descoperiri au fost făcute în data de 25 septembrie.

Astfel, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au observat, în apropierea frontierei de stat, trei persoane care transportau colete voluminoase spre interiorul țării.

Polițiștii de frontiera au intervenit pentru reținerea acestora, dar deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce, au fost trase două focuri de avertisment în plan vertical. Nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit, întorcându-se pe teritoriul statului vecin.    

Sursa precizează că despre caz au fost anunțate și autoritățile de frontieră ucrainene, iar în urma cercetării zonei au fost descoperite opt colete care conțineau cantitatea de 12.720 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 148.824 lei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

La aceeași dată, în jurul orei 16.50, înPunctul de Trecere a Frontierei Vicşani feroviar, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra trenului internaţional de călători, care circula pe ruta Vadul Siret – Suceava.

Astfel, echipa de control a descoperit în podul unui vagon, ascunsă în vederea sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 2.280 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că ţigările aparțin cetăţeanului român T. D., în vârstă de 51 de ani, domiciliat pe raza jud. Suceava.

Ţigările în valoare de 3.420 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar cetățeanul român a fost sancţionat contravenţional, de către autorităţile vamale, cu amendă în valoare 10.000 lei, precizează sursa citată.


Intră acum și în grupul de