Acasă Social Polițiștii au reținut doi tineri suspectați de furt. Aceștia au spart casa...

Polițiștii au reținut doi tineri suspectați de furt. Aceștia au spart casa unui bărbat din Liteni și au comis un accident rutier în timp ce fugeau cu bunurile furate


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au reținut doi tineri, suspectați de furt și conducere fără permis. Cei doi sunt bănuiți că au pătruns prin efracție într-o gospodărie din Liteni, de unde au furat mai multe bunuri.

Apoi, cei doi s-au deplasat cu un autoturism și o motocicletă spre satul Rotunda, însă pe drum, tânărul aflat la volan a pierdut controlul mașinii, iar aceasta s-a răsturnat. Atât autoturismul, cât și motocicleta au fost găsite abandonate pe raza orașului Liteni în zona numită „Găinărie”.



Tânărul care a condus autoturismul deja a recunoscut faptele. Totodată, acesta era deja cercetat penal și se afla sub măsura controlului judiciar.

Autoturismul răsturnat a fost observat, duminică dimineața,  de către un mecanic de locomotivă care a traversat oraşul Liteni. Acesta a sesizat imediat poliția.

La rândul său, polițiștii au descoperit, la aproximativ patru metri de calea ferată, pe partea dreaptă a drumului judeţean, respectiv pe str. M. Sadoveanu, un autoturism VW Passat, răsturnat pe partea dreaptă, cu multiple avarii la partea din faţă, cu parbrizul spart şi cu air-bag-urile acţionate.

Autoturismul nu era încuiat și nu avea plăcuțele cu numerele de înmatriculare. În interior însă, polițiștii au găsit un contract de vânzare – cumpărare a autoturismului.

Prin urmare, s-a stabilit că proprietarul vehiculului este un localnic de 20 de ani, care este cercetat penal de Poliţia Oraşului Liteni pentru comiterea infracţiunii de „conducere fără permis”, mai mult, acesta se află sub controlul judiciar.

În zonă s-au găsit mai multe bunuri de uz casnic şi scule întinse pe sol, respectiv pături, autofiletantă, aparat de spălat cu presiune, cuţite, mănuşi şi şorţ din zale folosite în abator, cizme, două televizoare şi alte bunuri. De asemenea, în cultura de porumb din apropiere am găsit o plăcuţă cu numărul de înmatriculare. De asemenea, s-a găsit o motocicletă fără marcă şi a cărei serie de caroserie nu a putut fi identificată, fără plăcuţe cu numere de înmatriculare, motocicletă despre care există date că aparţine unui bărbat din satul Rotunda, oraşul Liteni.

Analizând bunurile găsite la faţa locului, s-a dedus că bunurile ar putea proveni de la locuinţa lui unui bărbat de 27 de ani din Liteni, care lucrează în Germania la un abator. A fost identificată mătuşa sa, care a recunoscut bunurile ca aparținând nepotului.

Apoi, la locuința acestuia au fost identificate urme de efracție.

Ulterior, tânărul de 20 de ani, proprietarul autoturismului răsturnat, a recunoscut că în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, a consumat băuturi alcoolice împreună cu proprietarul motocicletei, iar în jurul orei 03:00, s-au hotărât să spargă locuinţa lui bărbatului menționat, despre care ştiau că este plecat la muncă în străinătate.

Tânărul de 20 de ani a arătat că el a condus autoturismul VW Passat, iar camaradul său a condus motocicleta, găsite la locul impactului, deşi niciunul nu avea permis de conducere.

Tot el a povestit cum cei doi au pătruns prin efracţie în locuinţa bărbatului pelcat la muncă, au sustras bunurile găsite la faţa locului, pe care le-au încărcat în autoturism după au plecat către satul Rotunda.

Pe drum, însă, la intersecţia cu calea ferată, din cauza lipsei de experienţă în conducerea autoturismului şi stării de ebrietate, tânărul a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a lovit cu autoturismul traversele de cale ferată din dreptul barierei CFR.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentraţie de 0,26 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Autoturismul VW Passat și motocicleta au fost ridicate ca mijloc material de probă.

Cei doi tineri au fost reținuți pentru 24 ore, fiind introduși în CRAP al IPJ Suceava. S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „furt calificat” și două infracţiuni de „conducere fără permis”, prejudiciul fiind de 10.000 lei.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version