FOTO // Garda Forestieră Suceava a identificat tăieri ilegale într-o pădure de lângă Moldoviţa. Unii arbori erau scoși din rădăcini


Intră acum și în grupul de

Garda Forestieră Suceava a identificat tăieri ilegale într-o pădure aflată în administrarea Bazei Experimentale Tomnatec, respectiv pe raza teritorială a comunei Moldoviţa, în unitatea de producţie Demăcuşa.

Potrivit inspectorului șef, Mihai Gășpărel, în raza cantonului silvic nr. 3 Tomnatec, ua 67A%, 72A%, 72I, 74A, Garda Forestieră Suceava a identificat tăieri fără drept de arbori şi chiar scoaterea unor arbori cu totul din rădăcini, fără a fi identificat şi material lemnos la faţa locului.

Astfel, s-au inventariat un număr de 21 cioate provenite de la arbori tăiaţi fără drept precum şi locuri vizibile de unde au fost extraşi arbori cu totul din pământ, volumul acestora fiind estimat la 40,35 mc, cu o valoare totală a prejudiciului (inclusiv funcţiile nerealizate ale pădurii) de 24.983,45 lei.

Asa cum se poate observa si din planşele foto puse la dispoziție, în cazurile în care s-au identificat doar locurile unde au vegetat arborii extrași fără drept, s-au inventariat arborii  rămaşi în jur, pentru a se putea estima natura şi anvergura pagubelor provocate, arată sursa citată.

Ca urmare a constatărilor din teren, s-au întocmit acte de inspecție şi carnete de inventariere, urmând a se transmite către organele de cercetare penală competente o sesizare în sensul celor menționate.

Sursa mai precizează că urmează ca organele abilitate să continue cercetările specifice privind infracțiunile de tăiere ilegală de arbori și distrugere, în vederea identificării autorilor.


Intră acum și în grupul de