FOTO VIDEO // Captură impresionantă de țigări de contrabandă reușită de polițiștii de frontieră suceveni. În ciuda focurilor de armă și urmăririi în trafic, contrabandiștii au reușit să fugă


Intră acum și în grupul de

În ultimele 48 de ore, polițiștii de frontieră suceveni au confiscat aproape 27.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 311.500 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar un autoturism de teren în valoare de 9.500 lei folosit în activitatea infracțională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar şef Ilie Poroch Serițan, un caz semnificativ s-a înregistrat în data de 19 octombrie, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina.

Astfel, în jurul orei 13.00, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului a observat un grup de persoane care transporta, de la frontiera de stat spre localitatea Straja, mai multe colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, iar în momentul în care bărbații au observat echipajul au abandonat coletele și au fugit.

Potrivit sursei citate, întrucât persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă, nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit şi s-au întors pe teritoriul Ucrainei.

La fața locului au fost descoperite 24 de colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 12.750 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 149.175 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și de trecere frauduloasă  a frontierei de stat, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Ulterior, în data de 20 octombrie, în jurul orei 06.00, pe raza localității de frontieră Lupcina polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea a unui autovehicul marca Mitsubischi Shogun despre care se dețineau date că transportă o cantitate însemnată de țigări, provenită din contrabandă.

Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea autoturismului în cauză, însă șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, continuându-și deplasarea în mare viteză.

Drept urmare, pentru indisponibilizarea autovehiculului s-a folosit armamentul din dotare, fiind executate mai multe focuri de avertisment în plan vertical, precum și spre pneurile mașinii, conform prevederilor legale, însă nici de această dată conducătorul auto nu a oprit, iar ulterior a abandonat autoturismul şi a fugit, precizează sursa citată.

În continuare, s-a luat măsura conducerii mașinii cu țigări la sediul Poliției de Frontieră în vederea continuării cercetărilor, iar în urma inventarierii coletelor din vehicul s-a constatat că acestea conțin 6.999 de pachete cu țigări, în valoare de 81.888 lei.

În cauză,  se fac cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

În aceeași zi, pe direcția localităţii Ulma au fost descoperite mai multe colete cu țigări care conţineau cantitatea de 6.860 de pachete cu țigări în valoare totală de 80.262 lei.

În cauză, întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, efectuându-se totodată verificări în vederea identificării persoanelor implicate și tragerii la răspundere a acestora.


Intră acum și în grupul de