Elevii Şcolii nr. 6 Suceava au aptitudini de pompieri


Intră acum și în grupul de

Etapa interjudeţeană a concursului „Cu viaţa mea apăr viaţa”, concurs organizat de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani s-a desfăşurat vineri la Botoşani.
Concursul pe teme de protecţie civilă este o metodã modernă şi eficientă de pregătire a elevilor în acest domeniu şi are rolul de a stimula activitatea de învăţare a noţiunilor de protecţie civilă de către elevi şi cadrele didactice din şcoli, pentru a le crea deprinderea să acţioneze în echipă în situaţii de urgenţă, a învăţa să aprecieze factorii de risc la nivel teritorial potenţiali generatori de situaţii de urgenţă sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte.

În competiţie au intrat 6 echipaje din judeţele Botoşani, Suceava şi Iaşi. Este vorba de trei echipaje formate din elevi de gimnaziu de la Şcoala cu clasele I-VIII „Petru Rareş” Hârlău, judeţul Iaşi (profesor coordonator Marius Butnariu), Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 6, judeţul Suceava (profesor coordonator Dan Voinescu) şi Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 1.

Cordăreni, judeţul Botoşani (coordonator Mirela Dumitraş – şef Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Cordoreni) şi 3 echipaje formate din liceeni ai Liceului Teoretic „Ştefan cel Mare” Iaşi (profesor coordonator Marius Butnariu), Grupului Şcolar „Ioan Nistor” Vicovu de Sus, judeţul Suceava, (profesor coordonator Marcel Irimescu) şi Liceul cu Program Sportiv Botoşani (profesor coordonator Cristian Frumuz).

Pe parcursul desfăşurării probei teoretice elevii au demonstrat că stăpânesc noţiunile elementare din domeniul situaţiilor de urgenţă rezolvând într-un timp scurt un chestionar complex de tip grilă de 30 de întrebări din domeniul protecţiei civile.

Prima probă practică a constat în transportarea, contra cronometru, a unui accidentat pe targă. La a doua probă concurenţii au avut de parcurs o cursă cu obstacole, având masca de protecţie contra fumului şi gazelor pe faţă.

La categoria gimnazial locul I a fost adjudecat de echipajul Şcolii cu clasele I-VIII Cordăreni, jud. Botoşani. Pe a doua treaptă a podiumului a urcat echipajul Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 6 Suceava. A treia poziţie a fost ocupată de reprezentativa Şcolii cu clasele I-VIII „Petru Rareş” Hârlău, judeţul Iaşi.
La categoria liceu primul loc a fost ocupat de echipajul reprezentativ al Liceului Teoretic „Ştefan cel Mare” Iaşi, locul doi de echipajul Grupului Şcolar „Ioan Nistor” Vicovu de Sus, judeţul Suceava iar locul trei de echipajul Liceului cu Program Sportiv Botoşani.

Câştigătorii au fost răsplătiţi cu diplome, cupe şi premii constând în şepci, tricouri, dulciuri şi rechizite şcolare.
Echipajele care s-au clasat pe primele locuri vor participa la etapa naţională.


Intră acum și în grupul de