Acasă Social Lemn fără acte de proveniență legală găsit la sediul unei firme din...

Lemn fără acte de proveniență legală găsit la sediul unei firme din Valea Moldovei și în autoutilitara oprită pentru control în Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au identificat, în cursul zilei de joi, două cazuri de deținere a materialelor lemnoase fără documente care să ateste proveniența legală.

Primul caz a fost scos la suprafață în urma unui control efectuat de către polițiști din cadrul IPJ Suceava, în cooperare cu lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava, la o societate cu sediul social în comuna Valea Moldovei.



„Cu ocazia verificărilor, echipa de control a constatat faptul că societatea deține în depozit cantitatea de 25,08 mc lemn de lucru rășinoase fără documente care să ateste proveniența legală, cantitate determinată ca diferență între stocul scriptic și stocul faptic inventariat la data efectuării controlului”, arată un comunicat de presă al IPJ Suceava.

Astfel, societatea comercială a fost amendată cu 6.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității de 25,08 mc lemn lucru rășinoase, în valoare de 5.161,97 lei.

În aceeași zi, pe strada Ștefan cel Mare din Gura Humorului a fost oprită pentru control autoutilitara condusă de un bărbat de 46 de ani, din comuna Stroiești, care transporta material lemnos fără a deține documente legale.

Potrivit sursei citate, ulterior s-a procedat la inventarierea materialului lemnos, stabilindu-se faptul că bărbatul transportă cantitatea de 2,77 mc lemn cherestea, în valoare de 527,40 lei.

Prin urmare, șoferul a fost amendat, iar lemnul confiscat.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version