Urmărire în traficul din Rădăuți a unui tânăr sancționat anterior de mai multe ori pentru abateri de la normele rutiere

Polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Rădăuți au fost nevoiți să urmărească în trafic autoturismul condus de un tânăr de 22 de ani din comuna Iaslovăț.

Polițiștii au efectuat, miercuri dimineața, semnal regulamentar de oprire a autoturismului care circula pe strada Piața Unirii din localitate.

Șoferul a oprit inițial, însă, după ce i-au fost solicitate documentele, a plecat de pe loc.

Astfel, a început urmărirea pe traseul DN17A – strada Calea Bucovinei – DJ209K, unde, în apropierea localității Burla, a fost pierdut contactul vizual cu autoturismul fugar.

În urma investigațiilor efectuate, conducătorul auto a fost identificat în persoana unui tânăr de 22 de ani din comuna Iaslovăț.

Fiind verificat în bazele de date, s-a stabilit că bărbatul are dreptul de a conduce autovehicule suspendat în perioada 30.08.2019-27.11.2019, pentru abateri la regimul de viteză. Totodată, s-a stabilit că autoturismului  i-au fost retrase plăcuțele la data de 03.09.2019 pentru lipsă RCA și ITP.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea  infracțiunilor  de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei drept de conducere i-a fost suspendat pe teritoriul României” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.