Sindicaliştii suceveni CNS „Cartel Alfa” vor protesta vineri în faţa Prefecturii Suceava


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Uniunii Sindicale Suceava a CNS „Cartel Alfa”, Miftode Timofte a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că în următoarea perioadă vor avea loc o serie de proteste întrucât „măsurile luate de Guvern sunt lipsite de eficienţă şi incoerente, iar salariaţii sunt obligaţi să plătească factura crizei economice deşi nu ei sunt vinovaţi”.

„Uniunea Sindicală Teritorială – Filiala Suceava a CNS Cartel ALFA, organizaţie ce reprezintă membrii de sindicat, salariaţi în domeniile industriale – minerit, prelucrarea lemnului, confecţii, mobilă, precum şi, servicii, administraţie, învăţământ, poliţie, protecţie socială, finanţe, bănci, sănătate, justiţie, şi a căror organizaţii sunt afiliate la CNS Cartel ALFA, sunt profund îngrijorate de faptul că salariaţii suportă şi plătesc factura crizei economice de care nu sunt vinovaţi” a declarat Miftode Timofte.

Sindicaliştii suceveni cer Guvernului şi Parlamentului să adopte măsuri anticriză reale „nu circ şi promisiuni electorale”, măsuri care să ducă la protejarea locurilor de muncă dezvoltarea unei economii bazată pe justiţie socială. Aceştia vor să se asigure locuri de muncă decente pentru toţi lucrătorii, salvarea locurilor de muncă existente şi crearea de noi locuri de muncă, menite să asigure venituri pentru populaţie, menţinerea puterii de cumpărare, o reglementare financiară solidă şi în serviciul economiei reale, aflate în slujba populaţiei, investiţii ale statului în zonele profitabile ale economiei, generatoare de locuri de muncă, respectarea drepturilor tuturor lucrătorilor, în special a dreptului fundamental la o muncă decentă.

„Nu acceptăm şi condamnăm politicile avide care au permis unora să strângă averi pe spinarea şi în detrimentul majorităţii, luându-le lucrătorilor şi demnitatea, şi securitatea! Considerăm că munca decentă este indispensabilă, poate răspunde nevoilor cetăţenilor României în aceste momente de criză economică şi este singura modalitate durabilă de a restaura puterea de cumpărare şi consumul, de a lupta deci, eficient, împotriva crizei financiare. Milităm pentru măsuri anticriză reale, pentru dreptul cetăţenilor la o muncă decentă, de aceea în luna iunie a acestui an, împreună cu toţi colegii, membri ai CNS Cartel ALFA, vom manifesta în întreprinderi, în stradă şi chemăm la acţiune pe toţi cetăţenii României care astăzi se simt minţiţi, înşelaţi şi aruncaţi în sărăcie!”, a spus preşedintele Uniunii Sindicale Suceava a CNS „Cartel Alfa”.

Acesta a menţionat că în această perioadă au fost trimise Cărţi poştale tip de către fiecare lucrător, membru de sindicat către Guvern, Scrisori către parlamentarii din fiecare circumscripţie, Scrisori către primul ministru şi preşedintele României.

Miftode Timofte a afirmat că vineri, 12 iunie sindicaliştii pichetează Prefectura Judeţului Suceava, iar la sfârşitul acestei luni sau începutul lunii viitoare, în funcţie de data stabilită vor participa la Mitingul organizat în Bucureşti, traseul Palatul Parlamentului – Guvern.

Tot pe data de 12 iunie, vor participa la Greva de solidaritate de 15 minute, de la 9 la 9,15.

Și Uniunea Sindicatelor Miniere (USM), organizație ce reprezintă membrii de sindicat, salariați din cadrul S.C.Minbucovina S.A. Vatra Dornei și a foștilor salariați, organizație a Federației Minelor și Energie, afiliată la CNS ”Cartel ALFA” este profund îngrijorată de faptul că salariații suportă plata facturii crizei economice de care nu sunt vinovați, spune președintele USM Bucovina, Mihai Petrușanu.

”În vederea susținerii drepturilor salariale U.S.M. Bucovina va organiza vineri o grevă între orele 7,00-9,00, având ca revendicări încheierea Contractului Colectiv de Munca la nivel de unitate, respectarea de către unitate a prevederilor Contractului Colectiv de Muncă la nivelul Ramurii Industriei Miniere și Geologiei și a Contractului Unic la Nivel Național, achitarea contribuțiilor la Casa de Pensii și Casa de Asigurări de Sănătate, includerea salariaților în anexa Ordonanței nr.116/2006 privind disponibilizările, asigurarea condițiilor decente de viață comunităților miniere și a locuitorilor din aceste zone, în special disponibilizaților din minerit” precizează Mihai Petrușanu.


Intră acum și în grupul de