Profesorul Paul Miclău a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Suceava


Intră acum și în grupul de

Senatul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava a acordat joi, titlul de Doctor Honoris Causa prof. univ. dr. Paul Miclău pentru “contribuţia strălucită în domeniul lingvisticii, semioticii, poeticii şi traducerii din spaţiul românesc şi francofon”, la propunerea Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării .

Prof. Miclău are o legătură strânsă cu universitatea suceveană, iar după cum a precizat în Laudatio comisia care i-a analizat activitatea “evocarea personalităţii domniei sale aici la Suceava nu ar fi completă dacă nu am aminti modul entuziast şi colegial cu care a acceptat să participe la primele ediţii al Colocviului de Ştiinţe ale limbajului, să îndrume doctoranzi de la Universitatea “Ştefan cel Mare”, să facă parte din comisiile de obţinere a unor titluri de conferenţiar şi profesor, să prefaţeze volume ale unor tineri cercetători suceveni, să onoreze prin colaborarea sa reviste precum “Analele FLSC”, “Atelier de traduction”.

Prof. Paul Miclău a primit însemnele Doctor Honoris Causa din partea rectorului Universităţii Adrian Graur, preşedintele comisiei, Laudatio-ul, din care au mai făcut parte decanul Facultăţii de Litere, Mircea A. Diaconu, prof. univ. dr Irina Mavrodin, de la Universitatea Craiova, prof. univ. dr. Liliane Ramarosoa, M Marina Mureşanu, Facultatea de Litere a Unieversităţii „Al. I. Cuza” Iaşi, prof. univ. dr. Muguraş Constantinescu, de la catedra de Limba şi literatura franceză a Facultăţii de Litere Suceava şi prof. univ. dr. Elena Brânduşa Steiciuc, de la aceeaşi facultate.

Prof. Miclău a menţionat în cuvântul său de răspuns adresat asistenţei, că “am privilegiul de a întâlni la universitatea dvs. un cadru nemaipomenit de dialog, de prietenie, şi chiar mai mult decât atât”.

Paul Miclău este profesor asociat la Universitatea „Spiru Haret”.


Intră acum și în grupul de