Supraponderalii suceveni nu au depus nici o cerere pentru subvenţionarea tratamentului împotriva obezităţii


Intră acum și în grupul de

Nici anul trecut şi nici în prima jumătate a acestui an la CAS Suceava nu au fost înregistrate cereri ale bolnavilor pentru subvenţionarea tratamentului împotriva obezităţii. Potrivit purtătorului de cuvânt al CAS Suceava, Anda Sălăgean, programul permite subvenţionarea cu până 50 la sută a tratamentelor pentru persoanele obeze, în condiţiile în care acest tratament costă lunar 700 de lei.

„Până acum nu s-a înregistrat nici o cerere”, afirmă Anda Sălăgean cu menţiunea că, pentru a beneficia, în regim compensat de 50 la sută, de tratamentele administrate pacienţilor supraponderali aceste persoane trebuie să se adreseze medicilor specialişti endocrinologi sau diabetologi.

Medicii vor evalua starea de sănătate a pacienţilor, conform prevederilor protocoalelor terapeutice aprobate prin Ordinul comun al MSP şi CNAS şi, în cazul în care pacientul îndeplineşte condiţiile, medicul specialist întocmeşte un dosar de evaluare care va fi depus la CAS Suceava.

Instituţia va transmite aceste dosare, lunar, la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate în vederea aprobării de către comisiile de experţi desemnate. „Pentru a putea primi tratament compensat cu unul din cele trei medicamente, persoanele supraponderale trebuie aibă un indice de masă corporală -raport înălţime/greutate mai mare de 35. Ţinta acestui program sunt cei care, pe lângă obezitate, suferă şi de diabet sau boli de inimă. În plus, bolnavii trebuie să demonstreze că timp de 12 săptămâni au urmat o dietă care nu a avut nici un efect. Tratamentul aprobat de comisie poate dura un an, dar trimestrial trebuie făcută evaluarea sănătăţii de către medicul specialist”, precizează Anda Sălăgean.


Intră acum și în grupul de