Criza financiară nu reuşeşte să le strice sucevenilor concediile


Intră acum și în grupul de

Se pare că sucevenii nu ţin cont de criza financiară şi îşi planifică din timp concediile. În funcţie de preferinţe şi posibilităţile financiare, aceştia aleg oferte de circuit intern sau extern. Unii rămân în România, pe când alţii îşi petrec vacanţa de vară în afara ţării, pe plajele însorite ale Turciei, Bulgariei sau Greciei.

Potrivit agenţilor de turism de la “Hello Travel Agency” şi “Eximtur”, destinaţia preferată rămâne litoralul românesc. Dacă aleg unul din programele oferite de agenţii, “Litoralul pentru toţi”, care oferă un sejur de şase nopţi cu mic dejun inclus şi cazare la un hotel de 2 sau 3 stele, sucevenii trebuie să scoată din buzunar aproximativ 200 – 350 lei. Cei vârstnici aleg să îşi petreacă vacanţa în staţiunile balneare româneşti care oferă turiştilor servicii complexe şi o serie de tratamente de refacere. Până în data de 30 iunie a.c., sucevenii pot opta pentru programul “Decada balneară” care include o săptămână de tratament într-una din staţiunile balneare.

Chiar dacă, potrivit unei zicale, “nicăieri nu-i mai bine ca acasă”, se pare că mulţi dintre cei care pleacă de acasă în concediu aleg să şi-l petreacă în afara hotarelor. Turcia este în fruntea clasamentului cererilor sucevenilor. Staţiunea turcească cea mai vizitată rămâne Antalya, unde un sejur all inclusive la un hotel de 5 stele îl costă pe un sucevean în jur de 600 Euro.

Următoarea destinaţie externă este Bulgaria, staţiunea Albena, unde un sejur (7 nopţi cazare, all inclusive) scoate din buzunarul unei persoane aproximativ 400 Euro. Cei care aleg să plece în Grecia plătesc pentru un sejur de şapte nopţi, transport şi cazare la un hotel de 2 stele, aproximativ 60 Euro de persoană.

Sucevenii evită să-şi petreacă vacanţele într-un mod ceva mai exotic din cauza preţurilor mari, aceştia rezumându-se la România şi ţările vecine acesteia.

O altă destinaţie turistică preferată de români, şi nu numai, o reprezintă Bucovina. Potrivit declaraţiilor agenţilor de turism, chiar dacă preţurile pentru un sejur în Bucovina sunt destul de mari comparativ cu litoralul românesc, se pare că cererile sunt în continuă creştere. Turismul promovat în această zonă şi serviciile oferite reuşesc să atragă vizitatori. Astfel, o familie trebuie să scoată din buzunar aproximativ 20 milioane de lei vechi pentru a petrece 7 zile la o pensiune bucovineană.

Chiar dacă mult mediatizata criză economică i-a cam speriat pe unii suceveni, marea majoritate a acestora nu renunţă la bucuria de a petrece măcar câteva zile pe an într-un loc însorit, pe o plajă cu nisipul fin şi mult soare.


Intră acum și în grupul de