Țigări de contrabandă de circa 130.000 de lei, depistate de polițiștii de frontieră suceveni la Brodina și într-o autoutilitară condusă de un ucrainean


Intră acum și în grupul de

Aproape  12.000 de pachete de țigări au fost găsite, sâmbătă, de polițiștii de frontieră suceveni în cadrul unor acțiuni la Siret și Brodina.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, a declarat că polițiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, la ieșirea din localitatea Siret o autoutilitară marca Mercedes Sprinter, condusă de un cetățean ucrainean.

În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit în compartimentul marfă un  spațiu special amenajat unde au putut fi observate mai multe pachete cu țigări.

Autoutilitara a fost dusă la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor, iar în urma inventarierii au rezultat 4.225 pachete cu țigări de proveniență ucraienană în valoare de aproximativ 47.000 de lei.

În acest caz se fac cercetări pentru contrabandă, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoutilitara folosită la transportul țigărilor a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

Poroch-Serițan a menționat că și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au descoperit, pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat, mai multe colete care conțineau 7766 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 86.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.


Intră acum și în grupul de