Un tânăr s-a urcat băut la volan și s-a răsturnat cu mașina în comuna Vama. Acesta a încercat să scape de răspundere mințind că mașina i-a fost sustrasă


Intră acum și în grupul de

Un autoturism condus de un tânăr de 19 ani s-a răsturnat pe cupolă la intrarea în satul Molid din comuna Vama. Accidentul a avut loc miercuri, aproape de miezul nopții.

Potrivit IPJ Suceava, poliția a fost sesizată de o localnică, martoră evenimentului rutier. Astfel, polițiștii deplasați la fața locului au identificat pe sensul de mers Vama – Prisaca Dornei, într-o parcare anexă de pe DN 17, un autoturismul răsturnat și mai multe persoane, printre care și proprietarul vehiculului, care a declarat faptul că, nu știe cine a condus mașina, întrucât aceasta i-a fost sustrasă din fața unui bar din comuna Vama.

Imagine ilustrativă

Ulterior, cu ocazia audierilor, tânărul a recunoscut faptul că, el a condus autoturismul, fiind singur, însă deoarece a consumat băuturi alcoolice, i-a fost frică de repercusiuni, motiv pentru care în primă fază a declarat că mașina i-a fost sustrasă.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


Intră acum și în grupul de