Zeci de note de avertisment pentru firme sucevene pentru depunerea neconformă a deșeurilor. Lucian Harșovschi: Vreau din tot sufletul să nu ne mai întâlnim cu astfel de cazuri!

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi se arată nemulțumit de felul în care persoanele juridice din municipiul Suceava efectuează depunerea deșeurilor.

Potrivit lui, Primăria Municipiului Suceava desfășoară diverse acțiuni care au ca scop încurajarea colectării selective a deșeurilor, de la implementarea punctelor de colectare moderne până la acțiuni de informare și instruire/învățare a cetățenilor cu privire la buna desfășurare a acestui proces.

„Colegii de la Serviciul de Ecologizare verifică în teren dacă se colectează selectiv deșeurile și au aplicat deja o amendă de 2500 de lei unei persoane juridice de pe raza municipiului Suceava, în urma sesizării făcute de către localnici cu privire la depunerea neconformă a deșeurilor, situație prezentată și în imagini,” a declarat Lucian Harșovschi.

„Menționez că în momentul în care abaterile sunt majore și se încalcă normele minime de bun-simț, se va aplica direct amendă, fără avertisment,” a spus vice primarul.

În momentul de față, în aceeași idee au fost întocmite și înmânate, în diferite situații, agenților comerciali 41 de note de constatare/inspecție/avertismente pentru încălcări minore ale prevederilor HCL nr.353/17.12.2015.

„Vreau din tot sufletul să nu ne mai întâlnim cu astfel de cazuri! Sper și cred că toți cetățenii municipiului Suceava își doresc și militează pentru un oraș curat!,” a mai menționat Lucian Harșovschi.

Viceprimarul a precizat că angajați ai Primăriei vor urmări la punctele de colectare modul în care se face depozitarea selectivă a deșeurilor și vor aplica avertismente și amenzi în cazul în care nu se respectă reglementările în vigoare.

loading...