Artiştii nevăzători suceveni au luat spuma premiilor la Concursul de interpretare muzicală


Intră acum și în grupul de

La concursul de interpretare muzicală a artiştilor nevăzători, reprezentanţii filialei Suceava a Asociaţiei Nevăzătorilor au obţinut majoritatea premiilor I. Preşedintele juriului, prof. Marin Constantin, a precizat că evaluarea a fost obiectivă şi că sucevenii au fost într-adevăr buni.

La secţiunea tarafuri, premiul I a fost obţinut de taraful din Suceava, premiul II de cel din Botoşani, fiind două premii III, pentru tarafurile din Bacău şi Maramureş.
La solişti vocali de muzică populară s-au acordat două premii I, unul pentru Finica Popa din Suceava, celălalt pentru Lucreţia Goagea din Vâlcea. Tot cu premiul I a fost distins Constantin Gagiu, vioară, iar la acordeon Marcel David, ambii din Suceava.

La romanţe, solista Lilica Ioniţă din Buzău a cucerit sufragiile juriului. Pentru talentul său şi performanţa de a cânta la nai, ocarină, caval şi fluier, Alexandrul Cozaciuc, un băiat de 10 ani din Suceava, a luat premiul de excelenţă.

Constantin Marin spune că toată Moldova s-a prezentat „excelent” la acest concurs naţional de muzică populară, ajuns la ediţia X.


Intră acum și în grupul de