Subiecte ajunse cu o întârziere de două ore la elevii suceveni, la BAC


Intră acum și în grupul de

Proba E-scrisă a examenului de Bacalaureat a început în centrele din judeţul Suceava cu o întârziere de aproximativ două ore, datorită unor probleme legate de transmiterea subiectelor.

„Precizăm că transmiterea subiectelor se realizează direct între M.E.C.I. şi cele 19 centre de examen din judeţ. Astfel, parolele de accesare a arhivelor cu subiecte au fost transmise de către M.E.C.I. centrelor de examen la ora 10.12, faţă de ora 8.50, conform procedurii de examen, după care subiectele au fost multiplicate şi transmise în săli”, a declarat purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava, Laurenţa Hacman.

Aceasta a mai adăugat că, din cei 6716 candidaţi înscrişi, la examen s-au prezentat 6.545 şi nu s-au înregistrat situaţii de eliminare a candidaţilor.

Potrivit Ministerului Educaţiei, elevii au primit subiectele cu aproape două ore întârziere din cauza unei erori de comunicare între serverele ministerului şi cele ale unor inspectorate şcolare din ţară.

„Au existat întârzieri, dar nu în toată ţara. A fost o problemă tehnică legată de server. Au fost în examen 235 de discipline, ca urmare a fost un număr extraordinar de mare de fişiere. Toată lumea a accesat serverul nostru în acelaşi timp şi a existat o întârziere de descărcare de pe server a subiectelor. Ultimul centru a descărcat la ora 10.28, deci aceasta a fost întârzierea”, a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.


Intră acum și în grupul de