Renumeraţii mici pentru supraveghetorii de la titularizare


Intră acum și în grupul de

Sindicaliştii din educaţie au participat la discuţiile de la Ministerul Educaţiei privind plata cadrelor didactice care participă la supraveghere şi corectare la titularizare, dar nu au ajuns la un acord cu reprezentanţii instituţiei, care au propus sume considerabil mai mici decât anul trecut.
„Nu am rezolvat nimic cu comisia de dialog. Ei au propus 25 de lei pentru supraveghere, faţă de 85 anul trecut, 5 lei pentru fiecare teză corectată, faţă de 7,5 lei anul trecut, iar pentru preşedinţii de comisii de examen nu se dau bani, pentru că li se acordă indemnizaţii de conducere. Nu puteam fi de acord cu asta, ne vom întâlni cu doamna ministru pentru alte discuţii, dar suntem sceptici că putem rezolva ceva”, au precizat sindicaliştii Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN).

Din cauza precedentului cu remuneraţia la Bacalaureat şi tezele unice, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ(FSLI) a anunţat că nici nu va participa la discuţii.

La nivelul judeţului Suceava s-a înregistrat în acest an un record de candidaţi înscrişi la examenul de titularizare, potrivit adjunctului IŞJ Suceava, Virginel Iordache. Astfel, la primul centru de înscriere de la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava s-au depus 866 dosare iar la cel de al doilea centru, organizat la Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” Suceava un număr de 967 de dosare.
Anul acesta în judeţul Suceava sunt 355 posturi titularizabile şi 651 netitularizabile.
Examenul de titularizare va avea loc pe 15 iulie.


Intră acum și în grupul de