Un recidivist a încercat să omoare cu cuțitul un bărbat care îl rugase să nu fumeze în toaleta unui local din Câmpulung Moldovenesc. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava l-au trimis în judecată.


Intră acum și în grupul de

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat, cercetat în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la omor, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, distrugere și tulburarea ordinii şi liniștii publice.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, emis astăzi, bărbatul trimis în judecată se află în stare de recidivă, în decursul timpului acesta suferind multiple condamnări la pedepse privative de libertate pentru comiterea mai multor infracțiuni împotriva persoanelor sau împotriva patrimoniului persoanelor.

Astfel, în data de 27 martie 2019 bărbatul a fost eliberat din penitenciar.

Ulterior, în data de 06 decembrie, bărbatul s-a întâlnit cu prietena sa și cu alți prieteni și împreună au consumat băuturi alcoolice în centrul municipiului Câmpulung Moldovenesc, iar ulterior s-au deplasat la un bar din apropiere unde din nou au consumat băuturi alcoolice. În jurul miezului nopţii, bărbatul, împreună cu cei trei prieteni, s-a deplasat la un club din aceeași localitate, unde au comandat şi consumat tot băuturi alcoolice.

Sursa citată arată că, întrucât bărbatul se manifesta într-un mod zgomotos şi deranjant pentru alţi clienţi din local – era agitat, se deplasa de la o masă la alta, vorbea tare, a lovit de mai multe ori cu pumnul în masă etc. – persoana vătămată s-a deplasat la masa acestuia şi i-a solicitat să se liniştească; bărbatul trimis în judecată i-a spus acestuia că nu va deranja în continuare clienţii, nepurtând alte discuţii. S-a reţinut că persoana vătămată este agent de pază, iar în seara respectivă se afla în timpul său liber, iar la momentul sosirii inculpatului în local purta diverse discuţii cu administratorul localului.

În dimineaţa zilei de 07 decembrie 2019, aproximativ la ora 01:00, administratorul localului a observat prin intermediul sistemului de supraveghere video al localului că bărbatul, însoţit de cele două tinere, se deplasează la grupul sanitar al localului; considerând că aceste persoane intenţionează să fumeze în locul respectiv, aceasta i-a solicitat persoanei vătămate să se deplaseze la grupul sanitar şi să ceară sus-numiţilor să nu fumeze în acel loc. Acesta împreună cu un alt bărbat s-a deplasat spre grupul sanitar, a constatat că inculpatul fumează şi i-a solicitat să stingă ţigara şi să părăsească localul dacă doreşte să fumeze. 

Comunicatul atrage atenția că se cuvine a fi reţinut că atât persoana vătămată cât şi celălalt bărbat au sesizat în momentul în care au intrat pe holul de la toaletă că inculpatul are în mână un cuţit. De asemenea, din cercetări a rezultat că imediat ce a intrat în toaletă inculpatul a scos dintr-un buzunar al hainei cuţitul pe care l-a ascuns ulterior în mânecă – singura semnificaţie care poate fi dată acestui gest este că inculpatul se pregătea să atace ulterior o altă persoană, cu toate că nimic din cele ce s-au petrecut anterior nu ar fi putut justifica o eventuală agresiune.

În momentul în care a observat în faţa sa persoana vătămată, bărbatul l-a bruscat şi a încercat să îl lovească de mai multe ori cu mâna înarmată cu acel cuţit, reuşind să provoace plăgi tăiate victimei în zona facială precum şi o înţepătură în zona toracică.

Celălalt bărbat a intervenit între cei doi, dar cu toate acestea agresorul a continuat atacul asupra persoanei vătămate pe lângă corpul martorului, reuşind şi în acest mod să provoace leziuni faciale victimei.

Din probatoriul administrat a reieşit că în grupul sanitar a ajuns şi un alt bărbat care a intervenit şi a reuşit să dezarmeze pe inculpat, după care inculpatul şi-a recuperat cuţitul şi a fugit din grupul sanitar în sala propriu-zisă a clubului.

Acesta s-a urcat pe mesele din local, s-a înarmat cu o sticlă goală, comportându-se într-un mod agresiv şi violent, fapt de natură a-i determina pe ceilalţi clienţi ai localului să se teamă pentru integritatea lor corporală şi totodată să părăsească incinta, de teamă să nu fie agresaţi. În momentul în care bărbatul rănit a ieşit din toaletă şi a revenit în local, agresorul l-a observat şi a aruncat asupra acestuia cu sticla respectivă –persoana vizată s-a ferit, astfel că instrumentul vulnerant a spart una dintre ferestrele localului.

Ulterior, agresorul a părăsit clubul împreună cu cei trei prieteni ai săi, iar la scurt timp după acest moment în zona respectivă a ajuns un echipaj din cadrul Poliţiei locale, iar bărbatul rănit a fost transportat la spital.

Medicul legist l-a examinat, concluzionând că aceasta prezintă plagă tăiată profundă în regiunea mandibulară stânga şi în regiunea latero-cervicală stânga, care se opreşte la distanţa de 1,5 cm de pachetul vascular nervos cervical (artera carotidă, vena jugulară, nerv vag); de asemenea, medicul legist a mai identificat la nivelul hemitoracelui drept, regiunea pectorală, o plagă tăiată profundă precum şi diverse echimoze, tumefacţii şi excoriaţii (fapt care atestă că victima a fost lovită de agresor şi cu pumnii, pe lângă actele de violenţă exercitate cu cuţitul). S-a apreciat că aceste leziuni ar necesita în vederea vindecării un număr total de 23-24 zile de îngrijiri medicale, mai arată sursa citată.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.


Intră acum și în grupul de