Acasă Social Autorităţile locale sucevene recomandă montarea de camere video la asociaţiile de proprietari

Autorităţile locale sucevene recomandă montarea de camere video la asociaţiile de proprietari


Intră acum și în grupul de

Autorităţile locale sucevene recomandă tuturor asociaţiilor de proprietari ca, printr-o decizie a comitetului executiv, să îşi monteze sisteme de supraveghere video acolo unde acestea nu există deja, şi totodată să nu păstreze banii peste noapte în sediul asociaţiilor, ci să-i depună fie la bancă, fie să-i predea societăţilor cu care au încheiate contracte.

Potrivit viceprimarului Lucian Harşovschi, recomandarea are la bază faptele de tâlhărie înregistrate în noaptea de joi spre vineri, când persoane necunoscute au spart uşa de la intrare de la Asociaţiile de Proprietari nr. 9, 11 şi 29 situate pe str. Lazăr Vicol, nr.4, bl. E56, subsol. Astfel, la Asociaţia nr. 9, a fost spartă uşa de la intrarea în sediul Asociaţiei şi gratiile au fost îndoite. La celelalte două Asociaţii au fost sparte lacătele, dar nu s-a pătruns în incintă, neputându-se deschide yalele uşilor. La Asociaţia 9 nu a existat numerar în casă şi nu au fost sustrageri. În gardul viu de la intrarea în Asociaţii au fost găsite lacătele, precum şi o trusă cu care presupuşii infractori au procedat la spargerea lacătelor şi a uşilor.



Harşovschi a precizat că deşi asociaţiile aveau montat sistem de alarmare şi lumină cu senzor la intrare, acestea au fost dezafectate de către infractori. „Sperăm ca acest incident să fie un caz minor şi să nu dea de gândit şi altora, mai ales că pe perioada de criză mulţi se reorientează şi consideră că faptele de tâlhărie constituie un mod simplu de a face bani”, a spus viceprimarul sucevean, arătând că Poliţia municipiului Suceava efectuează cercetarea şi prelevă probele de la locul spargerii.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version