Școala Militară de Subofițeri „Petru Rareș” din Fălticeni anunță începerea concursului de admitere


Intră acum și în grupul de

O nouă sesiune de admitere se desfășoară la Școala Militară de Subofițeri „Petru Rareș” Fălticeni în perioada 10–23.01.2020.

„Pentru acest concurs, școlii noastre i-a fost alocat un număr de 170 de locuri, dintre care 165 pentru candidații români, trei pentru candidații de etnie rromă și două locuri repartizate altor minorități. Din numărul total de locuri, 150 sunt pentru jandarmi, 15 alocate pentru Serviciul de Informații Externe și cinci locuri Inspectoratului General de Aviație,” arată un comunicat de presă al instituției.

Astfel, la concursul de admitere s-au înscris un număr de 1064 de candidați, dintre care 182 femei și 882 bărbați, cu media de vârstă de 20 de ani. Cei mai mulți candidați sunt din județele: Suceava (158), Botoșani (88), Maramureș (66), Neamț (61), Bacău (59), Vaslui (58), Bistrița-Năsăud (56).

Tematica și bibliografia de concurs, etapele de înscriere a candidaților și planificarea probelor de concurs sunt afișate pe site-ul oficial al unității de învățământ.

Potrivit sursei citate, în zilele de vineri și sâmbătă are loc înscrierea candidaților la sediul școlii, urmată de susținerea probelor eliminatorii: examinarea medicală și verificarea aptitudinilor fizice.

Candidații declarați „APT”, respectiv „Promovat” vor susține proba de verificare a cunoștințelor în ziua de 19.01.2020.


Intră acum și în grupul de