Doi frați, dintre care unul minor, au fost arestați preventiv fiind cercetați penal pentru tâlhărie și viol a unei bătrâne cu handicap locomotor din comuna Vadu Moldovei


Intră acum și în grupul de

Doi tineri din comuna Vadu Moldovei au fost arestați preventiv pentru 30 de zile în cadrul unui dosar penal deschis pentru tâlhărie calificată și viol.

NewsBucovina a relatat anterior circumstanțele acestui caz. Amintim că o femeie de 68 de ani, care suferă de un handicap locomotor și locuiește singură, într-un imobil situat într-o zonă relativ izolată, a fost agresată sexual și tâlhărită în data de 5 ianuarie.

Ulterior, potrivit unui comunicat al Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni, în data de 9 ianuarie, Parchetul a formulat propunere de arestare preventivă celor doi tineri, dintre care unul minor, pentru săvârșirea infracțiunilor descrise mai sus. Această propunere a fost însușită de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Fălticeni, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 zile. 

Potrivit Înlocuitor purtător de cuvânt, Procurorului Maleş Isabela Clara, din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că la menționată, în jurul orelor 18:00, cei doi tineri, frați, care locuiesc în mediul rural pe raza județului Suceava, au pătruns fără drept în locuința bătrânei de 68 ani din aceeași localitate, cu scopul de a o deposeda de bunuri, sustrăgându-i prin violențe fizice o sumă de bani și un telefon mobil.

Pe lângă asta, tot prin exercitarea de violențe, cei doi au întreținut fiecare raporturi sexuale cu bătrâna.

Potrivit constatărilor preliminare ale medicului legist, leziunile produse bătrânei necesită pentru vindecare un număr de 28 – 30 zile îngrijiri medicale.


Intră acum și în grupul de