Ziua Culturii Naționale sărbătorită la Liceul Tehnologic ”Ștefan cel Mare” Cajvana


Intră acum și în grupul de

Ziua Culturii Naționale a fost sărbătorită marți, 15 ianuarie, şi la Liceul Tehnologic ”Ștefan cel Mare” Cajvana, printr-o serie de activități omagiale, dedicate marelui poet Mihai Eminescu.

Activitatea Eminescu – „O stea pe cerul poeziei” a fost coordonată de șefa comisiei profesorilor de limba şi literatura română, profesoara Cristina Crăciun Pîţu și doamna consilier educativ Tomuț Cristina și s-a desfășurat în cabinetul de istorie al liceului.

Activitatea a debutat cu un program artistic susținut de elevii clasei a VIII-a D și a  continuat cu prezentarea unor ppt-uri, referate de către elevii liceului coordonați de doamna profesoară Tcaciuc Ionela, în care s-au subliniat temele și motivele eminesciene, astfel cei prezenți și-au împrospătat memoria cu privire la viaţa şi activitatea marelui poet.

În cadrul proiectului au participat și profesorii de limba și literatura română Oana Robu, Adriana Țîcșa, Alina Tipa, Domnica Mitrofan, Viorica Draghici, Liliana Avram, Anastasia Pîțu, dar și alți elevi ai școlii.

Prin momentele pregătite, prin atmosfera de sărbătoare creată cu ajutorul expoziției de desene, colaje și poezii realizată de elevii claselor a IV-a B, a IV-a C și elevi de gimnaziu,   organizatorii au vrut să creeze un cadru prin care toţi elevii să se exprime, să relaţioneze, să se bucure de această zi de sărbătoare şi, nu în ultimul rând, să evoce şi să aducă un omagiu memoriei marelui poet.

“Aceste activități dovedesc atenta preocupare a cadrelor didactice din școala noastră față de munca educativă și reala implicare a elevilor în manifestările de acest gen”, a declarat și responsabila comisiei metodice a catedrei de limba și literatura română, prof. Cristina Crăciun Pâțu.

Bibliotecara Rodica Mîţan a prezentat apoi o expoziţie de carte care a cuprins volume de poezii ale poetului, viaţa şi opera poetului Eminescu. La activitățile omagiale au fost prezenți și directorul coordonator al Liceului Tehnologic ”Ștefan cel Mare” Cajvana, prof. Nicolae Robu, directorii adjuncți Iulian Ciotu și Crăciun Marius, precum și consilierul educativ Cristina Tomuț .


    

Prof.inv.primar SESERMAN LIDIA LOREDANA

Responsabilă cu promovarea imaginii

Liceului Tehnologic “Ștefan cel Mare”, Cajvana


Intră acum și în grupul de