Peste 200 de candidaţi, nemulţumiţi de notele primite la examenul de titularizare


Intră acum și în grupul de

În cele trei zile de depunere a contestaţiilor la examenul de titularizare, respectiv 17, 18 şi 19 iulie, au fost înserate un număr de 203 solicitări privind recorectrea tezelor. Potrivit purtătorului de cuvânt al IŞJ Suceava, Laurenţa Hacman, predomină contestaţiile depuse de către învăţători, educatori, de candidaţi la limba română, la limba engleză. Cele 203 contestaţii urmau a fi soluţionate în cursul zilei de luni.

Precizăm că, din 1561 de candidaţi prezenţi la examenul de titularizare din data de 15 iulie, doar 631 au obţinut note de 7 şi peste 7, alţi 684 note între 5 şi 7 şi 246 note mai mici de 5.

Un număr de 7 candidaţi, cu pretenţia de a preda cursuri în faţa elevilor şi de a le evalua cunoştinţele au fost surprinşi copiind. Este vorba despre un candidat la specializarea construcţii textile, trei candidaţi la educaţie fizică şi sport, unul la limba franceză şi doi la psihopedagogie, fiind eliminaţi din examen.

Alţi 8 candidaţi s-au retras din examen după o oră, din motive medicale, iar 9 s-au retras din motive personale.

Anul acesta în judeţul Suceava sunt vacante 355 posturi titularizabile şi 651 netitularizabile.

Tezele au fost susţinute în centrul de la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” unde au fost arondate şi Colegiul Tehnic „Samuil Isopescul”, Colegiul „Mihai Eminescu , precum şi la Colegiul „Al. I. Cuza” cu şcolile generale nr. 10 şi 11 din Burdujeni arondate. Tot aici au fost depuse şi contestaţiile.


Intră acum și în grupul de