FOTO VIDEO // Țigări de contrabandă în valoare de aproape 30.000 lei depistate, în două cazuri separate, la segmentul de frontieră sucevean. Contrabandiștii au reușit să fugă

În cursul zilei de 4 februarie, polițiștii de frontieră suceveni au depistat o cantitate mare de țigări de contrabandă. Este vorba despre două cazuri separate, unul pe raza localităţii Bivolărie, iar altul în apropierea localităţii Lupcina.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava comisar șef Ilie Poroch-Serițan, primul caz a avut loc în timpul unei misiuni de supraveghere și control pe pe raza localităţii Straja.

Polițiștii de frontieră au au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a unui autoturism marca Audi A8.

Sursa arată că șoferul nu a oprit la semnalele poliţiştilor de frontieră, fapt pentru care s-a trecut la urmărirea autoturismului, la scurt timp mijlocul de transport fiind descoperit avariat şi abandonat în afara părţii carosabilului, pe raza localităţii Bivolărie.

În mașina abandonată, polițiștii de frontieră au observat colete voluminoase, iar în aproprierea autoturismului mai multe cartușe cu țigări.

Autoturismul şi ţigările au fost transportate la sediul poliției de frontieră, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 1.010 pachete cu țigări, diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 11.817 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul înmatriculat în Marea Britanie, în valoare de 15.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru documentarea întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

În aceeași zi, în jurul orei 20.00, în timpul executării misiunii de supraveghere a frontierei de stat din județul Suceava, un echipaj a observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Lupcina, trei  persoane care se deplasau dinspre frontieră către interiorul ţării, transportând în spate colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, moment în care acestea au abandonat coletele şi au fugit pe teritoriul ucrainean.

Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

În urma cercetării zonei, poliţiştii de frontieră au descoperit trei colete cu ţigări care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 1.480 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 17.316 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și de trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale, precizează Ilie Poroch-Serițan.