Tânărul care a căzut vara trecută de la etajul cinci al unui bloc aflat în construcție din comuna Șcheia a murit, pe 3 februarie, la spital

Aproximativ jumătate de an în urmă am relatat despre un accident de muncă în satul Sf. Ilie din comuna Șcheia, unde un tânăr muncitor a căzut de la etajul 5 al unui bloc aflat în construcție.

Acesta a fost grav rănit, însă a supraviețuit căderii. Cu toate acestea, în data de 3 februarie, tânărul de 24 de a murit la spital unde a fost transportat din cauza insuficienței respiratorii acute şi bronhopneumoniei.

Amintim că tânărul din comuna Șerbănești angajat cu contract de muncă la o companie de construcții. În data de 9 iulie 2019, acesta efectuau lucrări de construcție pe planșeul de la etajul cinci al blocului din Șcheia. La un moment dat, pe fondul neatenției, tânărul a sărit pe placa de polistiren ce acoperea golul de vizitare, fără să știe că sub plăcile de polistiren, anterior, au fost demontate panourile existente. Prin urmare, acesta a căzut în gol până la subsolul blocului, accidentându-se grav.

În urma celor întâmplate tânărul a fost transportat la Spitalul Județean Suceava, unde a suferit o intervenție chirurgicală şi a rămas internat, sub supraveghere medicală, timp de aproximativ două luni de zile, după care a fost externat şi transferat la Clinica Căminul Sf. Sava din București pentru recuperare. 

Ulterior, în data de 29 ianuarie 2020, tânărul din nou a ajuns a spital, fiind diagnosticat cu insuficiență respiratorie acută şi bronhopneumonie.

Peste câteva zile, acesta a murit.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă.