Patru șoferi care au comis infracțiuni rutiere au fost reținuți, în aceeași zi, de polițiștii suceveni. Alcoolul și lipsa permisului sunt principalele cauze


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de 4 februarie, patru conducători auto iresponsabili au ajuns în arestul IPJ Suceava.

Unul dintre ei, un bărbat de 27 de ani din comuna Șcheia, a fost reținut chiar în ziua comiterii infracțiunii.

Mai exact, tânărul nu a oprit la semnalele regulamentare efectuate de polițiști și a încercat să fugă în trafic de la polițiști. S-a procedat la urmărirea acestuia până pe strada Fierăriei, unde, bărbatul de la volan a acroșat ușor autoturismul condus de un localnic de 22 de ani şi poarta unui imobil, rezultând doar pagube materiale.

Cei doi conducători auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Conducătorul auto de 27 de ani ce nu posedă permis de conducere a fost sancţionat contravenţional de polițiști cu amendă în cuantum de 1.595 lei pentru nerespectarea prevederilor legale.

Totodată, în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, iar în baza probatoriului administrat, s-a dispus reţinerea bărbatului pentru 24 de ore, acesta fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

În continuare, tot în data de 4 februarie, alți trei șoferi au fost reținuți pentru infracțiunile rutiere comise cu câteva zile în urmă.

Astfe, a fost reținut un bărbat de 42 de ani care, având alcoolemie de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, în data data de 1 februarie, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat într-un șanț de pe marginea drumului, rezultând autoaccidentarea uşoară.

Acesta este cercetat pentru „vătămare corporală din culpă” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”.

De asemenea, a mai fost reținut un tânăr de 21 de ani din comuna Forăşti, care a fost prins în trafic băut și fără permis. Fapta a avut loc în data de 2 februarie, pe raza comunei Forăşti.

Tot ieri a fost reținut și tânărul de 22 de ani, care a accidentat grav un bărbat de 75 de ani care se deplasa cu un moped. Tânărul nu are permis, iar pe lângă asta a fugit de la locul accidentului. Astfel, acesta este cercetat pentru „vătămare din culpă”, ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere” și „părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției”.

Toți cei patru au fost reținuți pentru 24 de ore și încarcerați în arestul I.P.J. Suceava.


Intră acum și în grupul de