Accident de muncă într-o pădure din Ulma: Un bărbat se află în stare gravă la spital după ce o creangă l-a lovit în cap. De la lovitură casca de protecție a fost proiectată la câțiva metri


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 45 de ani, din comuna Ulma, a ajuns la spital în stare gravă în urma unui accident de muncă suferit miercuri dimineața, într-o pădure de pe raza localității Ulma.

Bărbatul este angajat în calitate de ajutor de fasonator mecanic și executa, împreună cu mai mulți colegi, tăieri a unor arbori.

În aceste condiții, a fost doborât un copac, care în cădere a rupt creanga unui alt copac, care la rândul său l-a lovit pe bărbat în cap, provocându-i răni grave.

Lovitura a fost atât de puternică încât casca de protecție ce o purta bărbatul care a fost proiectată la câțiva metri de locul faptei.

După aceasta, colegii bărbatului l-au coborât din pădure cu utilajul forestier tip TAF, după care l-au pus într-o autoutilitară și au pornit spre Spitalul Municipal Rădăuți. Ajunși în comuna Brodina, în apropierea Bisericii Ortodoxe din satul Sadău s-au intersectat cu echipajul SMURD – Detașamentul Vicovu de Sus, care l-a preluat și transportat la Spitalul Municipal Rădăuți pe bărbatul rănit.

Întrucât starea de sănătate a acestuia era gravă, bărbatul a fost transferat la Spitalul de Urgență Suceava.

Inspectoratului Teritorial de Muncă a fost informat despre cele întâmplate, iar polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ”vătămare corporală din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.


Intră acum și în grupul de