Acasă Social Unităţile medico-sociale au probleme cu banii

Unităţile medico-sociale au probleme cu banii


Intră acum și în grupul de

Potrivit preşedintei Uniunii Judeţeane Sanitas Suceava, Ana Ionescu, dacă situaţia este cât de cât acceptabilă la nivelul spitalelor din judeţ, unităţile de asistenţă socială şi cele medico-sociale se confruntă cu probleme mari când vine vorba de achitarea drepturilor salariale angajaţilor.

La unităţile de asistenţă socială, Sasca, Costâna şi Zvoriştea au fost diminuate sporurile salariale, iar altele nu se mai acordă deloc. Ana Ionescu spune că, în acest context, se renegociază contractul colectiv de muncă.



La Unitatea medico-socială Broşteni, singura care are finanţare dublă de la bugetul de stat prin Direcţia de Sănătate Publică Suceava şi de la Consiliul Local, au fost diminuate sporurile salariale pentru ca banii pentru salarii să ajungă până la finalul anului.

Totuşi, unitatea se confruntă cu o situaţie deosebită după ce banii pentru plata utilităţilor, pentru hrană şi lemne s-au epuizat. „Eu am trimis o adresă la toate spitalele şi unităţile medicale din judeţ, unde am solicitat să-mi expună situaţia acordării drepturilor salariale pentru a avea o situaţie exactă. Dacă toţi managerii au prezentat o situaţie, managerul unităţii din Broşteni nu a dorit să ne comunice datele, dând dovadă de lipsă totală de comunicare”, a precizat Ana Ionescu.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version