Acțiune de weekend a Serviciului Rutier Suceava: peste 500 de amenzi aplicate și aproape 70 de permise reținute


Intră acum și în grupul de

În perioada 7-9 februarie, polițiștii suceveni au organizat o acțiune pe raza județului pe linia combaterii excesului de viteză și a depășirilor neregulamentare.

Astfel, IPJ Suceava arată că în cadrul acțiunii a fost constatată o infracțiune rutieră și au fost aplicate 538 de amenzi, în valoare de 216.209 lei, dintre care 377 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 17 pentru depășirea neregulamentară, 63 pentru lipsa postului centurii de siguranță și 81 alte abateri rutiere.

Au mai fost reținute 67 de permise de conducere, dintre care 45 pentru viteză, 17 pentru depășiri neregulamentare și cinci alte cauze.

Totodată, au fost retrase cinci certificate de înmatriculare.

Unul dintre șoferii care au rămas fără permis e un bărbat de 44, din comuna Dumbrăveni, prins circulând cu viteză mare în municipiul Suceava.

Mai exact, duminică, mașina acestuia a fost surprinsă circulând pe B-dul Sofia Vicoveanca cu 114 km/h.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluționat procedural.

Un alt bărbat, de 29 de ani din comuna Bogdănești, a fost înregistrat de aparatul radar din dotarea poliției în timp ce conducea autoturismul pe același bulevard din municipiul Suceava cu viteza de 131 km/h (+81 km/h). Conducătorul auto a fost sancționat contravențional și i s-a reținut permisul în vederea suspendării.


Intră acum și în grupul de