Marius Vatavu: „Lipsa de cash ar putea crea o problemă pe partea de lichidităţi în Poşta Română”


Intră acum și în grupul de

Deşi Compania Naţională Poşta Română (CNPR) a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri în primele cinci luni ale acestui an, conducerea grupului avertizează că s-ar putea confrunta cu o lipsă de lichidităţi din toamnă. Potrivit, directorului general al CNPR, Marius Vatavu, se lucrează deja la un set de măsuri în vederea asigurării plăţii salariilor angajaţilor.

“Ponderea semnificativă a fondului de salarii în cheltuielile companiei face necesară o încasare foarte bună lună de lună. Lipsa de cash care se manifestă atât la partenerii de stat, cât şi la cei privaţi, ar putea crea o problemă pe partea de lichidităţi în Poşta Română, cel mai probabil de la jumătatea lunii septembrie a.c. În acest sens, conducerea CNPR are în vedere, încă de pe acum, un set de măsuri pentru depăşirea acestei situaţii. Aplicarea acestor măsuri are ca principal scop asigurarea plăţii salariilor angajaţilor Poştei Române”, a declarat Marius Vatavu.

În primele cinci luni ale acestui an, Compania Naţională Poşta Română (CNPR) a înregistrat o cifră de afaceri de peste 595,4 milioane lei, în creştere cu 2,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Veniturile totale ale CNPR au depăşit 623,2 milioane lei, cu peste 24,9 milioane lei mai mult decât în primele cinci luni din 2008.

Conform datelor CNPR, la sfârşitul primului semestru al anului 2009, numărul mediu de angajaţi era de 35.607, aproape la acelaşi nivel ca în perioada similară a anului trecut, când numărul mediu de angajaţi era de 35.801 persoane.


Intră acum și în grupul de