Amendă de 1.000 lei pentru transportul ilegal a peste 10 mc de lemn, depistat la Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au identificat un transport ilegal de material lemnos pe strada Voroneţ din Gura Humorului.

Mai exact, marți, în jurul orei 12:25, un echipaj rutier a oprit pentru control o autoutilitară condusă de un bărbat de 31 de ani din comuna Mănăstirea Humorului.

Imagine ilustrativă

Acesta a prezentat ca documente de proveniență și însoțire două avize.

În continuare s-a procedat la vizualizarea imaginilor stocate pe sistemul de supraveghere al orașului Gura Humorului, din care au rezultat următoarele: autoutilitara în cauză este surprinsă pe camera de supraveghere amplasată la intersecția străzilor Ștefan cel Mare cu str. Voroneț la ora 09:51 în timp ce efectua transport de material lemnos.

Apoi, șa ora 10:23 aceasta este surprinsă pe camerele video fără a avea încărcătură, având direcția de deplasare Voroneț către centrul orașului Gura Humorului. La ora 12:20 autoutilitara este surprinsă pe camerele de supraveghere mai sus menționate fiind încărcată cu material lemnos.

Având în vedere aspectele precizate mai sus şi faptul că șoferul a declarat verbal că se află la al doilea transport de material lemnos în baza acelorași avize, autoutilitara a fost condusă la Depozitul ” Podul Izvor” al Ocolului Silvic Gura Humorului, unde s-a procedat la inventarierea de către organele silvice a materialului lemnos transportat, ocazie cu care s-a stabilit că cel în cauză transporta cantitatea de 10,84 mc lemn foc fag.

Prin urmare, șoferul a fost amendat cu 1.000 lei, iar materialul lemnos confiscat.


Intră acum și în grupul de