Peste 2000 de amenzi, majoritatea la regim rutier, au fost aplicate de polițiștii suceveni în cadrul acțiunilor derulate în perioada 11-20 februarie 2020


Intră acum și în grupul de

În perioada 11-20 februarie, polițiștii suceveni au acționat zilnic pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, asigurând intervenția la 457 de evenimente, 343 dintre acestea fiind semnalate prin SNUAU 112. Au fost constatate 278 infracțiuni, dintre care 32 la regimul siguranței rutiere, 10 fapte de natură economică și 236 de infracțiuni de altă natură.

Potrivit IPJ Suceava, în această perioadă, au acționat zilnic nouă autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice. Poliţiştii au reținut 182 de permise de conducere (13 pentru alcool, 55 pentru viteză excesivă și 114 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri) şi au retras  89 de certificate de înmatriculare.

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unoraccidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, în special în cadrul „turismului de weekend şi turismului sezonier”, nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic.

Sursa precizează că au fost aplicate 2153 de sancțiuni contravenționale. Cele mai multe (1899) au fost aplicate la regimul rutier, 149 pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar  105  pentru fapte de altă natură. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de  1.099.318  lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 101.149 lei.

Totodată, au fost depistate șapte persoane urmărite la nivel naţional și au fost dispuse măsuri preventive faţă de 11 persoane.


Intră acum și în grupul de