Gardurile de separare a benzilor de circulaţie, obstacole în calea ambulanţelor


Intră acum și în grupul de

Pe lângă aglomeraţia din trafic înregistrată în municipiul Suceava, un mare obstacol, care împiedică ambulanţele să ajungă într-un timp cât mai scurt la solicitări, este reprezentat de bordurile puse de municipalitate, pe mijlocul axului şi a gardurilor de separare a sensurilor de mers.

Directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava, Daniel Martiniuc a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă că în Suceava traficul este supraaglomerat iar în Burdujeni este chiar imposibil să ajungi la o intervenţie în cel mai scurt timp.

„Din cauza gardului de separare a sensurilor ambulanţele nu pot trece de pe un sens pe altul şi nici maşinile aflate în trafic nu au unde să se retragă pentru a face loc maşinilor pentru situaţii de urgenţă. Timpul mediu de răspuns ar fi unul mult mai bun”, a spus Daniel Martiniuc.

Situaţia nu este mai bună nici în mediul rural, drumurile pline de gropi fiind o piedică în a ajunge repede la pacient.

Şeful Serviciului de Ambulanţă a precizat că în mediul urban timpul mediu de răspuns este de 8,93 minute la urgenţele majore, adică de gradele 0 şi I şi de 9,92 minute la cele de gradul II, iar în mediul rural de 23,43 minute la cele majore şi de 24,17 la cele de gradul II.

În prima jumătate a acestui an serviciul sucevean de ambulanţă a răspuns la 3.589 solicitări majore şi 4.757 de gradul II, în mediul urban, iar în mediul rural, la 3.779 solicitări de gradele 0 şi I şi 5.049 de gradul II.


Intră acum și în grupul de