Gardurile de separare a benzilor de circulaţie, obstacole în calea ambulanţelor

Pe lângă aglomeraţia din trafic înregistrată în municipiul Suceava, un mare obstacol, care împiedică ambulanţele să ajungă într-un timp cât mai scurt la solicitări, este reprezentat de bordurile puse de municipalitate, pe mijlocul axului şi a gardurilor de separare a sensurilor de mers.

Directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava, Daniel Martiniuc a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă că în Suceava traficul este supraaglomerat iar în Burdujeni este chiar imposibil să ajungi la o intervenţie în cel mai scurt timp.

„Din cauza gardului de separare a sensurilor ambulanţele nu pot trece de pe un sens pe altul şi nici maşinile aflate în trafic nu au unde să se retragă pentru a face loc maşinilor pentru situaţii de urgenţă. Timpul mediu de răspuns ar fi unul mult mai bun”, a spus Daniel Martiniuc.

Situaţia nu este mai bună nici în mediul rural, drumurile pline de gropi fiind o piedică în a ajunge repede la pacient.

Şeful Serviciului de Ambulanţă a precizat că în mediul urban timpul mediu de răspuns este de 8,93 minute la urgenţele majore, adică de gradele 0 şi I şi de 9,92 minute la cele de gradul II, iar în mediul rural de 23,43 minute la cele majore şi de 24,17 la cele de gradul II.

În prima jumătate a acestui an serviciul sucevean de ambulanţă a răspuns la 3.589 solicitări majore şi 4.757 de gradul II, în mediul urban, iar în mediul rural, la 3.779 solicitări de gradele 0 şi I şi 5.049 de gradul II.

loading...