Accident de muncă în comuna Straja. Un bărbat a murit după ce un TAF s-a prăbușit peste el


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 54 de ani, din comuna Straja, și-a pierdut viața într-un accident de muncă ce a avut loc miercuri seara.

Bărbatul, angajat în calitate de muncitor calificat în cadrul unei firme din localitate, efectua lucrări de reparație la un TAF. După ce a efectuat lucrările de reparație la sistemul de frânare al vehiculului, bărbatul a vrut să verifice dacă acesta este în regulă. În urma mai multor mișcări efectuate de la comanda TAF-ului, sistemul de susținere și-a modificat poziția și utilajul a coborând și l-a prins dedesubt pe bărbat.

Acesta a suferit leziuni grave, iar un coleg a apelat 112. Astfel, un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului Vicovu de Sus, iar apoi și un echipaj de ambulanță Rădăuți au încercat să-l răsucite pe bărbatul rănit însă fără succes.

Inspectoratului Teritorial de Muncă a fost informat despre evenimentul care a avut loc, urmând ca la fața locului să se deplaseze o echipă operativă care va efectua cercetări.

S-a luat legătura și cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți,  care a opinat ca cercetările să fie continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,ucidere din culpă”,  „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.


Intră acum și în grupul de