Material lemnos în valoare de peste 12.000 lei a fost confiscat în urma identificării a trei transporturi ilegale în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

În cursul zile de luni, 2 martie, în județul Suceava au fost identificate trei transporturi ilegale de material lemnos. În toate cele trei cazuri au fost aplicate amenzi, iar materialul lemnos a fost confiscat.

Primul caz a fost identificat pe DN 17 din orașului Frasin. O autoutilitară, condusă de un bărbat de 45 de ani din comuna Stroieşti, a fost oprită pentru control.

Bărbatul transporta material lemnos fără a deţine documente legale de provenienţă şi transport a acestuia.

În autoutilitară se afla cantitatea de 5,40 mc cherestea de esenţă rășinoase, în valoare de 3.947 lei, care a fost confiscată, iar bărbatul s-a ales cu o amendă în cuantum de 5.000 lei.

Ulterior, pe DC 42D din comuna Iaslovăț, a fost oprită autoutilitara condusă de un bărbat de 24 de ani din comuna Moldoviţa, care transporta conform documentelor, cantitatea totală de 11,21 mc lemn rotund pentru construcţii şi lemn foc din specia molid.

Specialiștii silvici, însă, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea de 19,04 mc lemn rotund pentru cherestea și 0,64 mc lemn de foc din specia molid.

Acesta a fost amendat în cuantum cu 3.000 lei, iar materialul lemnos în valoare de 5.609 lei a fost confiscat.

Cel de al treilea caz a fost identificat pe strada Alexandru Vlahuță din municipiul Câmpulung Moldovenesc, unde a fost oprită pentru control autoutilitara condusă de un bărbat de 37 de ani din comuna Fundu Moldovei, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul nu deţine documente legale de provenienţă şi transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 4,15 mc cherestea de esenţă rășinoase.

Conducătorul auto a fost sancţionat cu 2.000 lei, iar materialul lemnos în valoare de 2.983 lei a fost confiscat.


Intră acum și în grupul de