FOTO VIDEO // Pompierii suceveni au luptat toată noaptea cu un incendiu puternic izbucnit la o gospodărie din comuna Zvoriștea

Un incendiu puternic a cuprins, luni seara, o gospodărie din satul Buda, comuna Zvoriștea.

Potrivit Purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, Slt. Alin Găleată, focul a distrus o șură, o magazie și un garaj, corp comun construit din lemn și acoperit cu tablă și azbociment, pe o suprafață de aproximativ 250 mp. Au mai ars circa 15 metri cubi de cherestea, 10 metri cubi lemn de foc, 20 de metri cubi de lambriu, utilaje și scule de tâmplărie, precum și unelte și utilaje agricole (de grădinărit).

Sursa menționează că incendiul a fost anunțat la ora 23:03, iar la fața locului s-au deplasat Militarii Detașamentului de Pompieri Suceava și ai Gărzii de Intervenție Siret, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Zvoriștea, cu șase autospeciale de stingere. Focul a fost lichidat la ora 05:45.

Slt. Alin Găleată  precizează că incendiul a izbucnit din magazie, cel mai probabil, din cauza jarului căzut din sistemul de încălzire (o sobă fără acumulare de căldură).

Cu toate acestea, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa de locuit și o bucătărie de vară, cu bunurile aferente.