Dosar penal pentru un bătrân din Salcea, infectat de coronavirus, care a plecat de la SJU Suceava cu un taxi


Intră acum și în grupul de

Încă un dosar privind săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor a fost înregistrat la Poliția Orașului Salcea. Dosarul este supravegheat de Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Din probatoriul reiese că în data de 29.03.2019, un bărbat de 79 de ani, din localitatea Văratic (or. Salcea), infectat cu Covid-19, i-au fost întocmite documentele de externare din Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava – Secția de Boli Infecțioase datorită evoluției favorabile a bolii.

Bătrânului i-a fost prescris tratamentul medicamentos și i s-a pus în vedere să aștepte, pentru a fi transportat la domiciliu cu o ambulanță specială și însoțit de echipajul medical.

El, însă, nu s-a conformat situației impuse de către medicul curant și, fără acordul personalului medical, a părăsit incinta Secției de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava, și a plecat către localitatea de domiciliu cu un autoturism taxi.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanțelor de comitere a faptei şi a stabilirii răspunderii penale.


Intră acum și în grupul de