Peste 80% din candidatele la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni nu au trecut de proba fizică


Intră acum și în grupul de

Din cei 773 de candidaţi care şi-au depus dosarul la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, 684 s-au prezentat sâmbătă, 22 august şi duminică, 23 august la sediul unităţii pentru a se înscrie. Aceştia au achitat taxa de participare în valoare de 100 lei şi au primit legitimaţiile de concurs.

Duminică, 23 august 2009, ora 14.30, pe platoul din incinta şcolii a avut loc un instructaj cu candidaţii şi însoţitorii acestora, prilej cu care col. Laurenţiu Hopu, împuternicit la comanda unităţii şi preşedintele Comisiei de admitere a Şcolii Militare, a prezentat modul de desfăşurare a concursului, componenţa comisiilor şi a subcomisiilor, metoda de elaborare a subiectelor şi a răspuns întrebărilor adresate. După retragerea însoţitorilor, concurenţii au fost repartizaţi pe detaşamente şi au aflat cine este ofiţerul care-i va coordona pe parcursul probelor eliminatorii, precum şi ziua exactă în care se desfăşoară acestea.

Luni, 24 august, detaşamentele de fete au început examinarea medicală, la sediul şcolii şi au continuat verificarea aptitudinilor fizice pe Stadionul municipal „Nada Florilor”. În urma acestor probe, din cele 95 de candidate înscrise, 86 au fost declarate „Apt” – medical şi doar 17 au promovat probele fizice: majoritatea candidatelor nepromovate au întâmpinat greutăţi la proba de viteză. Faptul că peste 80% dintre candidate nu au promovat probele de verificare a aptitudinilor fizice denotă slaba preocupare de care au dat dovadă în pregătirea pentru concurs.

Următoarele detaşamente sunt planificate în conformitate cu graficul desfăşurării concursului de admitere afişat la avizierul de la intrarea şcolii şi postat pe www.jandarmeriafalticeni.ro. Probele eliminatorii se finalizează joi, 27 august 2009.


Intră acum și în grupul de