Transport ilegal de lemne depistat în comuna Arbore. Șoferul a fost amendat și pentru încălcarea Ordonanței militare


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au depistat, în data de 1 aprilie, un transport ilegal de lemne. Este vorba despre un caz ce a avut loc pe DC 42 în comuna Arbore, unde polițiștii au oprit pentru control o autoutilitară condusă de un bărbat de 55 de ani din judeţul Hunedoara, care transporta material lemnos.

Potrivit IPJ Suceava , atât conducătorul auto cât şi pasagerul au prezentat pentru control declaraţiile pe proprie răspundere care nu erau completate corespunzător, deplasarea acestora nefiind o urgenţă conform prevederilor legale, motiv pentru care au fost aplicate două sancțiuni privind încălcarea art.28 din O.U.G nr.1/1999 în valoare totală de 1500 lei.

Sursa precizează că în urma verificărilor, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul de 55 de ani nu deţine documente legale de provenienţă şi transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 0,43 mc de material lemnos esență fag pentru foc şi cantitatea de 1,00 mc de material lemnos esenţă brad pentru foc.

Prin urmare, conducătorul auto a fost amendat cu 1000 lei, iar materialul lemnos în valoare de 179,6 lei a fost confiscat, mai arată IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de