O treime dintre candidaţii la Şcoala de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, eliminaţi la proba fizică şi examinarea medicală


Intră acum și în grupul de

La Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, săptămâna aceasta a avut loc examinarea medicală şi verificarea aptitudinilor fizice, în cadrul concursului de admitere. Astfel, în urma acestor probe eliminatorii, din cei aproximativ 700 de candidaţi, au rămas în competiţie 420, respectiv 17 fete şi 403 băieţi, din care 4 de etnie rromă.

„În urma examinării medicale, 34 de candidaţi au fost declaraţi „Inapt”, iar 224 nu au promovat probele fizice. Jumătate din candidaţii nepromovaţi au întâmpinat greutăţi la alergarea de viteză, 50 m pentru care trebuiau să îndeplinească un barem de 8’’ 1/10 – fetele şi 7’’ 2/10 – băieţii” precizează ofiţerul pentru Relaţii Publice din cadrul Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, locotenent Irina Ipate.

Potrivit acesteia, sâmbătă, subcomisia de verificare a cunoştinţelor va elabora subiectele de examen într-un pavilion din incinta unităţii care va fi sigilat. „La ora 09.30 se va desfăşura instructajul cu personalul didactic şi cadrele militare din cadrul subcomisiei de elaborare a subiectelor. Acestea vor fi elaborate într-un imobil din incinta unităţii care va fi sigilat. Duminică, la ora 09.00, clădirea va fi desigilată, iar cadrele vor ieşi din imobil după un sfert de oră de la începerea probei de verificare a cunoştinţelor”, spune locotenentul Irina Ipate.

Duminică dimineaţa, plicurile sigilate cu subiecte vor ajunge în sălile de examen şi, începând cu ora 09.00, candidaţii vor avea la dispoziţie trei ore pentru a rezolva 90 de întrebări, din care 60 la limba română şi 30 la o limbă străină (engleză sau franceză).

Testele vor fi corectate în aceeaşi zi, iar rezultatele vor fi afişate până la ora 23.00. Pentru a fi declaraţi „ADMIS”, candidaţii trebuie să obţină un punctaj de minim 40 de puncte şi să se califice în ordinea strict descrescătoare a punctajului obţinut.

Rezultatele finale se vor afişa miercuri, 2 septembrie 2009, ora 09.00, după rezolvarea contestaţiilor la proba de verificare a cunoştinţelor.


Intră acum și în grupul de