Fătul născut în toaleta Spitalului Siret a murit din cauza unei hemoragii provocată de nelegarea ombilicului (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În urma examinării de către medicii legişti a trupului fătului găsit mort duminică dimineaţă într-o toaletă a Spitalului Siret s-a constatat că decesul a survenit în urma hemoragiei externe prin „nelegaturarea cordonului ombilical şi neacordarea primelor îngrijiri”. Fătul, de sex masculin, era născut la termen şi sănătos clinic cântărind 2,940 kg.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, Elena Prelipcean, în vârstă de 43 de ani, din Siret, mamă a patru copii, internată în spitalul orăşenesc din localitate pentru tratarea hipertensiunii arteriale, a născut un copil, acesta fiind găsit mort în toaleta de pe holul spitalului. Femeia susţine că nu ştia că este însărcinată şi nici măcar nu şi-a dat seama că a născut copilul în WC.

„Procuratura se ocupă de caz. Este clar vorba despre o pruncucidere. Femeia a susţinut că nu a născut, ci a eliminat nişte cheaguri. Ea a susţinut că nu a fost însărcinată. Nu poţi să spui că nu ştii că eşti însărcinată, după ce ai avut 4 naşteri”, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă şeful DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu.

Pe data de 19 august, femeia a fost internată la spitalul siretean pe secţia medicină internă după ce, la un consult oftalmologic s-a constatat că din cauza tensiunii aceasta avea un edem papilar masiv. Alexandru Lăzăreanu a explicat că la internare s-a recomandat explorarea ecografică a etajului superior al abdomenului, nu şi la nivelul pelvisului astfel că nu s-a putut constata că sireteanca era însărcinată.

Totuşi femeia a fost examinată cu 4 zile înainte şi de ginecologul Lucian Cozaciuc, acesta consemnând în fişă că are tulburări de climax.

Şeful DSP Suceava spune că a discutat cu medicul şi acesta i-a spus că femeia a precizat că are tulburări de ciclu menstrual, ultimul fiind în luna septembrie a anului trecut. Întrebată şi de antecedentele din familie femeia a spus că mama sa a intrat în menopauză la vârsta de 39 de ani şi că, de aceea crede că şi ea ajuns la menopauză. Medicul ginecolog i-a spus şefului DSP că, fiind forte diformă, la o înălţime de 1,60 m cântărind 141 kg, la examinare nu şi-a putut da seama că este însărcinată.

„Ar fi trebuit să i se ceară încă de la internare ecografistului să facă examinarea pentru întreg abdomenul nu doar pentru partea superioară. Este vorba despre o eroare umană. Nu caut să-l scuz pe medicul ginecolog. Vom solicita Colegiului Medicilor să facă anchetă, iar procuratura va face pe partea sa”, a afirmat Alexandru Lăzăreanu.

Elena Prelipcean a fost găsită, duminică dimineaţă, în jurul orei 3.00, cu hemoragie, imediat fiind chemat medicul de gardă. Aceasta a refuzat controlul. Iniţial s-a crezut că siretencei i-a revenit ciclul, dar după aproximativ o oră şi jumătate infirmiera spitalului găsind toaleta înfundată şi chemând instalatorul, a făcut macabra descoperire, dând peste fătul mort. În WC a fost găsită şi placenta femeii.


Intră acum și în grupul de