Trei răniți, din care unul este în stare gravă, după ce un șofer băut a intrat într-un copac pe DN 29A. În aceeași zi, polițiștii au identificat alți trei șoferi băuți care au condus mașini


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au identificat, marți, în trafic patru șoferi care au condus mașini fiind sub influența băuturilor alcoolice. Unul dintre ei a comis un accident rutier în urma căruia au fost rănite trei persoane, una fiind în stare gravă.

Potrivit IPJ Suceava, accidentul a avut loc dimineața, pe DN 29A, în afara localității Adâncata. Mai exact, un bărbat de 44 ani, din comuna Zvoriștea, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe contrasens după care a acroşat un copac de pe marginea drumului.

În urma accidentului au fost rănite ușor două persoane, respectiv șoferul și un pasager de 50 de ani, iar un alt pasager, de 42 de ani, a fost rănit grav.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

Șoferi băuți identificați în localitățile Frumosu, Berchișești și Prelipca

Pe lângă asta, IPJ Suceava arată că tot în data de 14 martie, pe timp de noapte, polițiștii au mai identificat trei șoferi băuți.

Astfel, în jurul orei 00:18, pe DJ 176 în localitatea Frumosu a fost oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 33 ani, din comuna Preutești.

Testarea cu aparatul etilotest a arătat că șoferul avea 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, șoferul și cei doi pasageri au fost amendați pentru că nu au putut justifica prezența lor la acea oră și în acel loc.

În jurul orei 04:30, un bărbat de 46 de ani, din Berchișești, a ajuns cu autoutilitara într-un șanț din centrul localității. Șoferul a explicat că a pierdut controlul vehiculului, însă nimeni nu a fost rănit. Rezultatul testării acestuia cu aparatul etilotest a arătat rezultatul de 0,81 mg/l alcool pur în aerul respirat. Ca și în primul caz, bărbatul a fost amendat pentru încălcarea ordonanței militare nr. 3.

Cel de al treilea caz a fost identificat în localitatea Prelipca, unde a fost oprit pentru control vehiculul condus de un localnic de 24 de ani. Acesta avea o alcoolemie de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cele trei cazuri relatate mai sus au fost deschise dosare penale pentru „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, menționează sursa citată.


Intră acum și în grupul de