Dumitru Mihalescul (PNL) – Depinde de fiecare dintre noi cât de repede ne vom relua activităţile şi ne vom întoarce la viaţa normală


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL Dumitru Mihalescul susţine că prelungirea stării de urgenţă instituită de Preşedintele României este binevenită şi necesară pentru că sănătatea oamenilor este mai presus de orice, chiar dacă unii politicieni iresponsabili încercă să câştige capital politic şi din această criză:

            ,,Îmi este imposibil să înţeleg motivele pentru care unii parlamentari din PSD, dar şi din alte partide oportuniste se gândesc, chiar şi pentru un moment, la posibilitatea de a nu vota în Parlament pentru prelungirea stării de urgenţă. Oare ei nu văd ce se întâmplă în ţară şi în străinătate? Oare ei nu înţeleg riscurile enorme la care poate fi supusă populaţia? Cât de cinici pot fi aceştia să se gândească la faptul că şi din această criză ar putea să atragă simpatii din partea electoratului, în condiţiile în care câtă vreme au fost la putere nu au făcut nimic pentru sistemul sanitar din România?

            Cred cu tărie că Preşedintele României a luat o decizie înţeleaptă prelungind starea de urgenţă cu încă 30 de zile. Nu putem să lăsăm garda jos tocmai acum, când numărul de persoane afectate este în creştere şi când se conturează tot mai puternic speranţa ca după ce vor trece aceste 30 de zile am putea să reluăm gradual activităţile economice, sociale, iar copiii şi nepoţii noştri se vor întoarce la şcoală. Nu putem să compromitem munca autorităţilor române, a medicilor, a poliţiştilor şi a tuturor celor implicaţi în ultima lună în gestionarea epidemiei. S-au făcut eforturi majore şi s-a muncit enorm pentru ca ţara noastră să nu fie puternic afectată, aşa cum s-a întâmplat în ţările occidentale, cu sisteme de sănătate foarte dezvoltate. Dacă ne-am lua după PSD, ar trebui să dăm cu piciorul la toate eforturile din ultima lună şi să riscăm să o luăm de la capăt, poate şi mai rău.

            În plus, această prelungire a stării de urgenţă se suprapune peste Sfintele Sărbători de Paşte, ceea ce ne dă prilejul ca Săptămâna Patimilor şi Săptămâna Luminată să le petrecem în linişte în interiorul familiei restrânse şi să reflectăm adânc la ceea ce înseamnă normalitate şi cât de preţioasă este aceasta. Chiar dacă nu vom putea merge la ceremoniile religioase, cred cu putere că, dacă chiar ni-L dorim în casa noastră, Dumnezeu va fi cu noi! Personal, apreciez foarte mult modul în care românii au înţeles şi s-au conformat regulilor. Au existat, ce-i drept, şi câteva situaţii nedorite, dar acestea au fost extrem de puţine şi nereprezentative pentru majoritatea populaţiei.

            Am toată încrederea că în următoarele 30 de zile fiecare dintre noi va deveni un mic erou, va respecta cu stricteţe regulile şi va contribui la efortul medicilor, asistenţilor, poliţiştilor şi al celorlalți implicaţi în gestionarea crizei.  Dacă vom face acest efort şi vom respecta regulile impuse de autorităţile statului român, atunci putem să sperăm că după jumătatea lunii viitoare vom relua treptat activităţile economice şi sociale şi ne vom întoarce la viaţa normală.

            Trăim vremuri deosebite care ne inspiră dragoste față de aproapele nostru, iertare și speranță. Sunt alături de voi în aceste zile de sărbătoare petrecute într-o vreme de încercare pentru întreaga lume. Vă doresc tuturor din toată inima să ne liniștim și mângâiem sufletele și să ne unim cu toții într-o strânsă îmbrățișare! Așa să ne ajute Dumnezeu pe noi toți, indiferent de forma credinței!


Intră acum și în grupul de