Garda Forestieră Suceava a verificat o garnitură de tren după ce pe internet au apărut suspiciuni că se transportă ilegal lemn. Verificările au arătat că transportul este legal


Intră acum și în grupul de

Garda Forestieră Suceava a anunțat astăzi că a efectuat verificări după ce pe internet, în data de 30 martie, a apărut o postare despre o garnitură de tren de pe calea ferată din zona Dornești – Suceava despre care se credea că transportă ilegal lemn.

Potrivit unui comunicat al Gărzii Forestiere Suceava, instituția a solicitat sprijin în efectuarea verificărilor Poliției Transporturi Feroviare, Secția Regională de Poliție Transporturi Iași, Serviciul Județean de Poliție Transporturi Suceava.

Concret, Garda Forestieră a solicitat Poliție Transporturi Suceava documentele care însoțeau transportul feroviar identificat din imaginile video având numărul de identificare 1530400843-5RO UTZ,  în cazul în care se transporta materiale lemnoase, deoarece transportul era compus din containere închise transportate pe vagoane pe calea ferată iar din imagini nu se putea stabili tipul de marfă transportată.

Astfel, precizează sursa, Serviciul Județean de Poliție Transporturi Suceava a comunicat că transportul feroviar a plecat de la Dornești la data de 30.03.2020 cu destinația Constanța Ferry Boat, în data de 31.03.2020.  

Din documentele puse la dispoziție, rezulta faptul că marfa transportată era reprezentată de materiale lemnoase cât și produse care nu fac parte din categoria materialelor lemnoase, respectiv panouri de lemn stratificat, blaturi de masă, stâlpi din lemn stratificat, materiale lemnoase prelucrate, expeditorul mărfurilor containerizate fiind o societate cu punctul de lucru în Rădăuți.

Din verificările efectuate în cooperare cu reprezentanții Poliției Transporturi rezultă faptul că mărfurile transportate erau însoțite de documentele necesare fiind acceptate de către cei în drept în vederea efectuării exportului, menționează Garda Forestieră Suceava.


Intră acum și în grupul de